Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boj s rakovinou prehral Gianluca Vialli, niekdajší taliansky útočník mal 58 rokov

.sita .šport

V piatok ráno vo veku 58 rokov prehral nerovný boj s rakovinou pankreasu niekdajší taliansky futbalový útočník Gianluca Vialli.

Boj s rakovinou prehral Gianluca Vialli, niekdajší taliansky útočník mal 58 rokov SITA/AP Photo/Luca Bruno

so zákernou chorobou súperil od roku 2017 a zdalo sa, že boj s rakovinou v roku 2020 zvládol. V roku 2021 sa však u neho táto choroba prejavila opäť a v úvode januára 2023 jej podľahol.

Gianluca Vialli reprezentoval Taliansko v rokoch 1985 až 1992 a za národný tím odohral spolu 59 zápasov, strelil v nich 16 gólov. Na jeho konte je bronz z domácich MS 1990, zahral si aj na svetovom šampionáte v Mexiku 1986. Na klubovej úrovni začínal medzi seniormi v Cremonese, odtiaľ zamieril na osem sezóny do Sampdorie Janov a potom na štyri do Juventusu Turín. Bohatú kariéru ukončil po troch ročníkoch v londýnskom tím FC Chelsea v jari 1999. V tom čase už bol aj koučom „The Blues“, klub totiž viedol od februára 1998 po vynútenom odchode trénera Ruuda Gullita. Neskôr ešte jednu sezónu viedol v Anglicku FC Watford.

V ostatnom období bol členom realizačného talianskej futbalovej reprezentácie, pri ktorej zastával reprezentatívnu funkciu. V národnom tíme spolupracoval s dlhoročným kamarátom - trénerom Robertom Mancinim. „Máme skvelý vzťah, je to silnejšie ako len kamarátstvo. Je pre mňa ako skutočný brat,“ povedal Mancini na adresu Vialliho v lete 2021. Obaja ešte ako futbalistu spolu hrali v Sampdorii v rokoch 1984 až 1992.

Zaujímavosťou je, že len pred troma týždňami prehral dlhý boj s leukémiou iný Manciniho spoluhráč v Sampdorii Janov, so Sinišom Mihajlovičom tam hrali spolu v rokoch 1994 až 1997.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite