Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mladí Slováci sa pripravujú na Fínov, útočník Sýkora má po tréningu niekoľko stehov na uchu

.sita .šport

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov si už zatrénovali v dejisku MSJ v kanadskom Monctone. Zverenci trénera Ivana Feneša sa nachádzali v jednom z dvoch hostiteľských miest od soboty, na ľade sa tam dostali v nedeľu.

Mladí Slováci sa pripravujú na Fínov, útočník Sýkora má po tréningu niekoľko stehov na uchu SITA/Ron Ward/The Canadian Press via AP

hlavný kouč mal na tréningu k dispozícii 22 korčuliarov a troch brankárov, na turnajovú súpisku zatiaľ zaradil 21 mien - troch brankárov, šiestich obrancov a dvanástich útočníkov. Informácie priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

„Mali sme na programe aj spoločné tímové fotenie, takže hráči sa na prvom tréningu v Monctone ťažšie rozbiehali. Postupne sa však dostali do tempa a v závere to malo obrovskú kvalitu. Hala je krásna, typická kanadská. Trochu sa zžívame s prostredím, ale myslím si, že to bude fajn,“ povedal tréner Ivan Feneš, ktorý z kádra pred štartom šampionátu vyradil obrancov Mariána Moška s Borisom Žabkom aj útočníka Tim Danielčáka. V tíme zostali ešte dve voľné miesta, ktoré môžu doplniť Michal Laurenčík, Jozef Viliam Kmec, Martin Mišiak alebo Alex Šotek. Ďalší dvaja hráči by mohli zasiahnuť do zápasov iba v prípade zranenia tímového kolegu.

Šampionát v Kanade sa začne už v pondelok 26.12., no slovenskí mladíci vstúpia do hry až v utorok duelom proti rovesníkom z Fínska. „V týchto dňoch sa už zameriavame na prvého súpera. V nedeľu sme mali pripravené dve špeciálne cvičenia na fínsky systém hry. Rovnako sa tomu budeme venovať aj v pondelok. Videli sme taktiež fínsky zápas,“ prezradil Feneš, ktorého v nedeľu na okamih vystrašila situácia zo záveru tréningu. Odrazený puk nešťastne trafil do hlavy útočníka Adama Sýkoru, ktorý dlhšie ležal na ľadovej ploche. Jeho zranenie však nebolo vážne a vyžiadalo si zopár stehov na pravom uchu.

Súčasťou základnej B-skupiny v Monctone sú okrem Slovákov aj Fíni, Švajčiari, Lotyši a Američania, v A-skupine v Halifaxe sú Kanaďania, Rakúšania, Švédi, Česi a Nemci.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite