Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slafkovský strelil svoj prvý gól v NHL a prekonal ďalší Gáboríkov slovenský rekord

.sita .šport

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský sa v piatom súťažnom zápase v drese Montrealu Canadiens dočkal premiérového gólu v zámorskej NHL, prispel ním ku štvrtkovému domácemu triumfu 6:2 nad Arizonou Coyotes a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

Slafkovský strelil svoj prvý gól v NHL a prekonal ďalší Gáboríkov slovenský rekord Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

v 29. min zvýšil náskok „Habs“ na 4:0. Po tom, ako sa stal v júli jednotkou draftu nováčikov, prekonal ďalší rekord Mariána Gáboríka - vo veku 18 rokov a 204 dní sa stal najmladším slovenským strelcom v profilige.

„Ani si nepamätám, ako som skóroval. Hneď som išiel oslavovať, lebo to je podľa mňa tá najlepšia časť strelenia gólu. Viac som sa sústredil na oslavu než na to, ako som skóroval. Sú tu asi najlepší diváci, nič krajšie sa po strelení prvého gólu v NHL nemohlo stať. Je to úžasné,“ povedal po stretnutí Slafkovský, citoval ho oficiálny web profiligy. Osemnásťročný Košičan odohral 14:25 min, zatiaľ najviac v sezóne 2022/2023. Zaznamenal aj plusový bod, tri strely na bránku, jeden bodyček a dve trestné minúty.

Slafkovský strelil svoj prvý gól v NHL o 31 dní skôr ako Gáborík v ročníku 2000/2001 v drese Minnesoty Wild. Je štvrtý najmladší strelec v histórii Montrealu Canadiens, skôr to dokázali len Mario Tremblay (18 rokov, 75 dní), Jesperi Kotkaniemi (18 rokov, 118 dní) a Claude Lemieux (18 years, 141 dní). Prvýkrát v NHL skóroval v Bell Centre, kde ho Habs draftovali. To sa v histórii podarilo už len Edovi Jovanovskému z Floridy Panthers, ktorý bol jednotka draftu v roku 1994 a premiérový gól vsietil o rok neskôr v rovnakej hale Hartford Civic Center.

Okrem Slafkovského sa vo štvrtok predstavili v NHL ďalší traja Slováci, ktorí nebodovali. Útočník Tomáš Tatar sa tešil z triumfu New Jersey Devils 3:1 nad New Yorkom Islanders, odohral 14 min so štyrmi strelami na bránku, jedným blokom a uspel na dvoch z troch vhadzovaní. Obranca Martin Fehérváry z Washingtonu Capitals zaznamenal tri strely a dva bodyčeky počas 17:10 min pri prehre 2:5 s Ottawou Senators, útočník Anaheimu Ducks Pavol Regenda si pripísal jeden bodyček aj blok a na ľade strávil 7:53 min, jeho tím podľahol Bostonu Bruins 1:2 po samostatných nájazdoch.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite