Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová víťazkou slalomu v Lienzi a na čele hodnotenia sa výrazne vzdialila Shiffrinovej

.sita .šport

Slovenská šampiónka dovŕšila päťdesiat pódiových umiestnení vo Svetovom pohári a 23 víťazstiev.

Vlhová víťazkou slalomu v Lienzi a na čele hodnotenia sa výrazne vzdialila Shiffrinovej SITA/AP/Marco Tacca

petra Vlhová potvrdila rolu hlavnej favoritky a stala sa víťazkou slalomu žien v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom Lienzi. V aktuálnej súťažnej sezóne 26-ročná Slovenka ovládla tri zo štyroch slalomových podujatí a na čele celkového poradia disciplíny zvýšila náskok pred Mikaelou Shiffrinovou na 120 bodov. Fenomenálna Američanka pre pozitívny test na koronavírus v Lienzi chýbala. V celkovom poradí SP si slovenská obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu upevnila tretiu priečku za Shiffrinovou a talianskou rýchlostnou špecialistkou Sofiou Goggiovou. Vlhová aktuálne zaostáva za Shiffrinovou o 135 bodov.

Slovenka v súčte oboch kôl dosiahla výsledný čas 1:42:10 min a o 51 stotín sekundy zdolala úradujúcu majsterku sveta v slalome a tiež držiteľku slalomového glóbusu za celkový triumf v SP - Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú. Tretie miesto si z Lienzu odniesla Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá za víťazkou zaostala o 68 stotín.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite