Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil osobnosti športu za rok 2023

.redakcia .šport

Osobnosťami športu za rok 2023 sú podľa .týždňa Petra Vlhová, Stanislav Lobotka/Milan Škriniar, Francesco Calzona/Vladimír Weiss, Max Verstappen, Connor McDavid a Pep Guardiola.

.týždeň vyhlásil osobnosti športu za rok 2023 CLIVE MASON/GETTY IMAGES 26. november 2023, Abu Dabi, Spojené Arabské Emiráty: Víťaz závodu F1 Max Verstappen a jeho oslavné driftovačky.

petra Vlhová

Za slovenskú športovú osobnosť roka vyhlasuje .týždeň opäť Petru Vlhovú. Tentoraz za obdivuhodný comeback. Po minuloročnom olympijskom víťazstve akoby prišiel mierny útlm, ktorý zrejme súvisel s čiastočnou stratou motivácie. Rok 2023 však znamenal pre Petru jednoznačný návrat a dokonca výkonnostný vzostup. 

V slalome sa momentálne javí ako najlepšia na svete a pomerne rutinne poráža aj zrejme najlepšiu lyžiarku všetkých čias Mikaelu Schiffrinovú, ktorá je pritom stále v úplne vynikajúcej forme. Petra je naozaj svetová.

stanislav Lobotka/Milan Škriniar

Pre slovenský futbal bol rok 2023 pomerne priaznivý. Stanislav Lobotka vyhral s SSC Neapol taliansku ligu a dostal sa aj do najlepšej jedenástky tejto ligy. Bol pritom jedným z kľúčových hráčov tohto tímu aj slovenskej reprezentácie. Drobný defenzívny záložník s neuveriteľnou schopnosťou odoberať loptu aj tvoriť hru je naozaj veľkým futbalistom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite