Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František opäť vyzval svetových lídrov na riešenie klimatickej krízy

.tasr .spoločnosť

Chce vidieť konkrétne kroky na obmedzenie emisií.

Pápež František opäť vyzval svetových lídrov na riešenie klimatickej krízy sita/AP Photo/Andrew Medichini

pápež František v nedeľu opäť vyzval na riešenie klimatickej krízy v súvislosti s extrémnymi javmi počasia, akými sú vlny extrémnych horúčav, lesné požiare, či silné búrky a následne povodne. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

„Extrémne poveternostné javy zažívame tu (v Taliansku) i v mnohých ďalších krajinách,“ povedal František počas nedeľnej modlitby Anjel Pána. Spomenul napríklad nedávne ničivé záplavy v Južnej Kórei, ktoré si vyžiadali najmenej 40 obetí.

Pri tejto príležitosti pápež opäť vyzval svetových lídrov, aby „prijali konkrétne kroky na obmedzenie znečisťujúcich emisií“. „Je to naliehavá výzva a nemožno ju odložiť. Týka sa to všetkých. Chráňme si náš spoločný domov,“ dodal.

Taliansko, aj ďalšie krajiny južnej Európy, tento týždeň zasiahla vlna horúčav. Talianska metropola Rím v utorok zaznamenala nový teplotný rekord 41,8 stupňa Celzia. Južný taliansky región Kalábria v súčasnosti sužujú lesné požiare, teploty tam počas týždňa dosiahli viac ako 40 stupňov Celzia. Sever Talianska zas postihli silné búrky, zranenia utrpelo najmenej 14 ľudí.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite