Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František mierové rokovania s Moskvou nevzdáva

.michal Oláh .spoločnosť

Tlačová agentúra mestského štátu Vatikán v piatok 30. júna oznámila, že kardinál Matteo Zuppi ukončil trojdňovú návštevu Moskvy ako osobitný mierový vyslanec pápeža Františka.

Pápež František mierové rokovania s Moskvou nevzdáva SITA/Oleg Varov, Russian Orthodox Church Press Service via AP

Počas svojej návštevy od 28. do 30. júna, ktorej cieľom bolo „identifikovať humanitárne iniciatívy, ktoré by mohli otvoriť cestu k dosiahnutiu mieru“, sa šesťdesiatsedem ročný taliansky kardinál a arcibiskup Bologne stretol s Jurijom Ušakovom, asistentom prezidenta Ruskej federácie pre zahraničnopolitické záležitosti, Mariou Ľvovou-Belovou, komisárkou prezidenta Ruskej federácie pre práva detí, a Kirillom, patriarchom Moskvy a celej Rusi, ktorému Zuppi odovzdal osobitý pápežov pozdrav.

Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi patriarcha Kirill počas štvrtkového stretnutia Zuppimu ako pápežskému vyslancovi povedal, že "ich cirkvi by mali spolupracovať na odvrátení negatívneho politického vývoja a slúžiť veci mieru a spravodlivosti". Kirill patrí od začiatku vojnového konfliktu v roku 2014 k výrazným zástancom rozhodnutia prezidenta Vladimíra Putina zaútočiť vojensky na Ukrajinu, zatiaľ čo hlava katolíckej cirkvi opakovane vyzýva na ukončenie konfliktu, ktorý „zapríčinil smrť desaťtisícov ľudí a vyhnal ďalšie milióny z ich domovov“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite