Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď Rusko vraždí...Rusov (a Ukrajincov, Bulharov, Maďarov a ďalších...)

.róbert Ondrejcsák .spoločnosť

Najčastejšie opakované klamstvo ruskej propagandy – Rusko na Ukrajine „musí“ zasahovať, lebo „musí“ chrániť ruskú menšinu. Aká je ale realita?

Keď Rusko vraždí...Rusov (a Ukrajincov, Bulharov, Maďarov a ďalších...) SITA/AP Photo/Yevhen Titov Boje v okolí Bachmutu sú stále intenzívnejšie, 27.2.2023.

najväčšie škody, najviac zabitých ľudí ruskou armádou nájdeme práve v tých regiónoch Ukrajiny, kde žije ruskojazyčné obyvateľstvo. Po rusky sa väčšinovo hovorí práve v Donecku a Luhansku, tiež okolo Charkova, kde sú ruské útoky najvražednejšie. 

Ruskej armáde je to jedno akým jazykom ľudia hovoria: zabíja Ukrajincov, Rusov a ďalších obyvateľov Ukrajiny, bez rozdielu. Je to úplne jedno, akým jazykom hovoríte so svojimi rodičmi a deťmi, rakety to nevedia, zabíjajú, a tí, ktorí tie rakety vystrelia sa na to nepozerajú.

Raketové útoky na Kyjev, Odesu, Charkov a ďalšie mestá ukazujú, že celý ruský naratív o ochrane ruskej menšiny je gigantická lož. Rusi chcú ukradnúť len územie, je im to jedno kto akým jazykom hovorí, môže to byť väčšinový Ukrajinec, alebo menšinový Rus, Bulhar, Maďar či Poliak.

Imperializmus par excellence.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite