Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobrý anjel pokračuje. Nenechajme ich v štichu

.michal Oláh .spoločnosť .spoločnosť

Pandémia spôsobila obrovské utrpenie, ale aspoň vieme, že vďaka vakcínam sa raz skončí. Sú však medzi nami ľudia, ktorých zdravotné problémy sú ešte oveľa komplikovanejšie. Svetlo do ich životov prinášajú Dobrí anjeli. Za 15 rokov rozdali trpiacim rodinám vyše 58 miliónov eur.

Dobrý anjel pokračuje. Nenechajme ich v štichu BORIS NÉMETH Stará mama Terézia Bezáková má ťažko zdravotne postihnutého vnuka Patrika, zvereného do starostlivosti od jeho štyroch mesiacov, po ťažkom úraze hlavy za podivných okolností. S vnukom jej občas pomáha priateľ z detstva, invalidný dôchodca Miroslav.

jednou z takýchto rodín sú Bezákovci z Handlovej. Nejde o klasických rodičov s deťmi, ale o starú mamu Teréziu so sedemročným vnukom Patrikom. Patrik sa narodil zdravý, ale potom, keď mal štyri mesiace, pri svojich biologických rodičoch utrpel záhadný úraz hlavy.  Čo sa stalo? Nevedno. Rodičia najskôr hovorili, že vypadol z perinky, neskoršia verzia obsahovala dokonca tvrdenie o odpadnutí matky s dieťaťom v náručí a následnej amnézii. Stará matka hovorí, že CT hlavičky bábätka ukázalo dve štvorcové podliatiny – akoby po údere hranou TV ovládača alebo mobilu.

Prijali nás v peknom rodinnom dome v Handlovej, ale vnútri sme si všimli nezvyčajné zariadenie. Televízor s nábytkom bol od zvyšku miestnosti oddelený zábradlím: to aby sa k nemu nedostal malý Patrik, ťahajúci sa rýchlo po zemi z jednej časti miestnosti do druhej.

bez najmenšieho oddychu

Všetko sa to začalo bláznivou láskou. Mladučká matka dieťaťa sa zaľúbila do muža bez domova žijúceho v tunajšom útulku so svojou matkou. Zanechala kvôli nemu vysokú školu po prvom semestri a zanedlho začali spolu žiť v rodičovskom dome s jej osamelo žijúcou mamou Teréziou. Nebola to žiadna idylka.

V dome začali miznúť peniaze, doklady a iné cennosti. Po čase Terézia mladého muža vyhodila z domu, on odišiel, ale aj s jej dcérou, ktorá stála na jeho strane. Šli do podnájmu. Zakrátko sa im minuli peniaze, načo sa dcéra vrátila domov a partner do útulku, no dcéra zakrátko zistila, že je tehotná. Pár dní pred pôrodom prehovorila mamu, aby súhlasila s návratom otca dieťaťa do rodičovského domu, kde spolu žili pár mesiacov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite