Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Skúsenosti cezpoľných. Prečo žiť v Bratislave a aké sú (ne)výhody hlavného mesta

.alžbeta Kyselicová .boris Németh .spoločnosť .spoločnosť

O dôvodoch pre život v hlavnom meste sa rozprávajú jej „cezpoľní“ obyvatelia Ján a Miroslava a o tom, prečo sa vrátiť domov a o živote v mestách hovorí urbanistka Lívia Gážová.

Skúsenosti cezpoľných. Prečo žiť v Bratislave a aké sú (ne)výhody hlavného mesta Boris Németh Ján Kučera má 24 rokov. Žil v Clevelande, teraz je už štyri roky v Bratislave. Rád sa bicykluje a venuje sa zberu ovocia.

ján Kučera, prekladateľ do angličtiny

Pred piatimi rokmi ma životné okolnosti priviedli k tomu, aby som sa vrátil z Clevelandu (USA) na Slovensko. Najprv som žil u tety v Moštenci pri Považskej Bystrici, potom u ďalšej tety v Lozorne a nakoniec som sa nasťahoval do Bratislavy kvôli škole. 

Spočiatku som mal z Bratislavy negatívny pocit. Preferujem vidiek a Bratislava sa mi zdala tesná, špinavá a nesúkromná. Navyše som tu nikoho nepoznal, a začiatky boli preto ťažké. Potom som sa však zoznámil so spolužiakmi, neskôr som si založil Tinder, kde som sa spoznal s jednou kamoškou a cez ňu som získal partiu, ktorú mám teraz. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite