Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava kvôli koronakríze opäť mení rozpočet, dosahy pandémie vyčíslila na 40 miliónov eur

.redakcia .slovensko

Mesto Bratislava mení pre koronakrízu opäť svoj rozpočet na rok 2020. Vo štvrtok to odsúhlasili bratislavskí mestskí poslanci. Naposledy tak spravili koncom apríla.

Bratislava kvôli koronakríze opäť mení rozpočet, dosahy pandémie vyčíslila na 40 miliónov eur Branislav Bibel/SITA

dosahy pandémie nového koronavírusu predpokladá hlavné mesto aktuálne zhruba na 40 miliónov eur. Ide o 13 percent celkového bežného rozpočtu hlavného mesta na tento rok. 

Najväčšie dosahy sú z výpadku podielovej dane, ktoré predstavujú 16 miliónov eur a z výpadku tržieb Dopravného podniku Bratislava (DPB), ktoré boli okolo 15 miliónov eur. Ďalšie sú spojené s výpadkom dane za ubytovanie či iných miestnych daní.

Okrem priamych dosahov krízy mesto tento rok čelí výpadkom príjmov približne za 16 miliónov eur. Výpadky plynú z nižších odvodov za hazard (štyri milióny eur), spojené s novým zákonom o hazardných hrách, licencie za internetové herne a kurzové stávky už totiž nebudú príjmom mestského rozpočtu, iba štátneho rozpočtu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite