Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľuďom bez domova už môže pomôcť každý

.michal Oláh .spoločnosť

Počas najtuhšej zimy bola v Bratislave spustená Mapa bez domova. Slúži ako priebežne aktualizovaný zoznam miest pomoci pre bezdomovcov a ľudí v inej sociálnej núdzi.

Ľuďom bez domova už môže pomôcť každý PIXABAY.COM Pražský tím dobrovoľníkov vytvoril pre Bratislavčanov Mapu bez domova, pravidelne aktualizovanú a koordinovanú s lokálnymi partnermi mesta.

prechádzajúc ulicami Bratislavy pri pohľade na ľudí bez domova sme často bezradní. Bojíme sa k týmto ľuďom priblížiť, ignorujeme ich alebo zvažujeme, ako poskytnúť efektívnu pomoc bez toho, aby sme neboli zneužití. 

Hlavné mesto obýva podľa posledného sčítania viac ako dvetisíc bezdomovcov odkázaných na vonkajšiu pomoc. Okrem klasických, pouličných tulákov sú medzi nimi rodiny s deťmi žijúce v rizikových ubytovniach, obyvatelia záhradných chatiek, garáží či nocľahární. Od minulého týždňa môže pomôcť každý. 

Pražský tím dobrovoľníkov vytvoril pre Bratislavčanov 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite