Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Esej: Logika a šialenstvo

.tomáš Zálešák .spoločnosť .esej

Počujeme to každú chvíľu. Žiadne prekvapenie, ak na to narazíme aj pri politických debatách. Niekto zatrúbi nejakú kolosálnu sprostosť a nedá si ju vyhovoriť, lebo má na ňu logické dôvody. A tá logika sa mu zdá byť nepriestrelná.

Esej: Logika a šialenstvo boris németh 1. september 2021, Košice: Protest občanov proti vtedajšej vláde a jej protipandemickým opatreniam, čo bolo – podľa ich pomýlenej logiky ovplyvnenej internetovými hoaxami – správne.

napríklad: ospravedlňovať ruskú vojnu proti Ukrajine je obrana mieru. Že nie? Ale čoby nie, ak je Ukrajina nacistická. A keďže je Ukrajina nacistická, treba ju denacifikovať; no a ten, kto denacifikuje, logicky bráni mier, nie? Ukrajinské vlastenectvo je predsa nacizmus, neviete o tom? A ako by sme mohli denacifikovať a brániť tým mier, ak by Ukrajina nebola nacistická? Ergo Ukrajina musí byť nacistický režim, aby sme ospravedlnili vojnu, ktorú proti nemu vedú ruskí mierotvorcovia. Že to nie sú mierotvorcovia? Ale musia to byť mierotvorcovia, veď predsa mierotvorca je ten, kto bráni mier. Niéééé?

Čo sa vám na tom zdá byť nelogické? Čím by ste to chceli vyvrátiť? Tým, že prezident Ukrajiny je náhodou pôvodom Žid a ešte k tomu ruskojazyčný? To veľmi rýchlo ošetríme! Veď je to ďalší dôkaz o bezbrehej perfídnosti svetového židovstva. Nikdy ste nepočuli o perfídnosti svetového židovstva? To neviete čítať? Vidíte! A sme doma! Logicky teda treba Ukrajinu denacifikovať, aby sme bránili mier proti Židom. A na to musíme – logicky – podporovať ruskú vojnu. Inak by sme nemohli brániť mier proti Židom.

A tá vojna sa nie a nie skončiť. A vy nechápete prečo? To ste takí zadubení? To neviete, že Židia, čiže ukrajinskí nacisti, nechcú mier? Aj fašistický Západ ich v tom podporuje! Ale my chceme mier! A z toho tiež logicky vyplýva, že musíme voliť prezidenta mieru a nie toho vojnového oné... štváča. No čo zízaš ako sprostý Jano? A koho som mal voliť? No, povedz, keď si taký chytrý, KOHO?! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite