Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Má byť v škole dobre?

.martin Mojžiš .spoločnosť .školstvo

Vždy som si myslel a dodnes si myslím, že deti nechodia do školy rady. A že by bolo lepšie, keby tam chodili radšej. A že jednou z úloh rozumnej reformy školstva by mala byť výrazná zmena práve v tejto veci. Lenže ako väčšina mincí, aj táto má dve strany.

Má byť v škole dobre? Boris Németh Príjemná atmosféra v škole či triede má jednu nesporne dobrú vlastnosť – deti sa v takom prostredí naučia viac a naučia sa to lepšie.

nakoľko otvorenú a priateľskú atmosféru chceme mať v našich školách? Väčšina idealistov sa zrejme zhodne v tom, že najlepšia by bola čo najotvorenejšia a čo najpriateľskejšia atmosféra. Už menej by sa zrejme zhodli na tom, čo všetko je takou atmosférou a čo už je predsa len za jej hranicami.

Predstavme si napríklad, že by žiak namiesto odpovede oznámil učiteľke: „Vieš čo, Janka, mňa to vôbec nezaujíma, nenaučil som sa to a nikdy sa to naučiť nemienim. Dúfam, že ti to nevadí – to by ma mrzelo.” Tolerovali by sme aj takúto otvorenosť? Alebo to už nie? Lebo veď predsa to by za chvíľu začala hovoriť väčšina žiakov väčšine učiteľov. Sme pripravení prijať v rámci otvorenosti a priateľstva aj takýto stav? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite