Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Herec Martin Huba: Ničomu nepomôžeš, ak nepôjdeš voliť

.martin Mojžiš .rozhovory .téma

To, že tvorcovia kampaní sa snažia získať podporu hercov, je svojím spôsobom samozrejmé. To, že herci často podporujú rozumné kampane, už také samozrejmé nie je. Prečo podporuje kampaň Ak neprídeš voliť a prečo príde voliť on osobne? Hovorí Martin Huba.

Herec Martin Huba: Ničomu nepomôžeš, ak nepôjdeš voliť Boris Németh

ste jedným zo signatárov výzvy Ak neprídeš voliť. Prečo?

Pretože vidím dosť dôvodov neísť voliť. Stačí sa pozrieť na bilbordy s tými zjavnými klamstvami a nesplniteľnými sľubmi, mimochodom, veľa práce si s tým nedali – lacnejšie potraviny, lacnejšie energie, lacnejšie všetko. Ja by som ocenil, keby niekto sľuboval hodinky s vodotryskom, aspoň by bolo otvorene priznané, že ide o vtip. Myslím, že aj tým, čo vymýšľajú tie heslá, je jasné, že je to nesplniteľné, a aj nám, čo by sme ich mali voliť, je jasné, že je to nesplniteľné.

neviem, či je to všetkým jasné, ale nesplniteľné je to celkom určite. Ak sa všetky tie heslá sčítajú, tak oni vlastne sľubujú, že zmenia hodnotu eura. A na to nemajú nijaký dosah.

Áno, a to euro je jedným z dôvodov, prečo ja voliť pôjdem. My sme už totiž raz jedny hodinky s vodotryskom – a tentoraz to myslím v dobrom – dostali. A to nám ich nikto nesľuboval. Sme v Európskej únii, sme v Severoatlantickej aliancii, máme euro. A to nebolo sľubované, to sme dostali navyše. Takže ja asi mienim voliť ľudí, ktorí nám už raz tie hodinky s vodotryskom dali. Ak sú ochotní opäť sa uchádzať o našu dôveru, tak nevidím dôvod, prečo im ju nedať.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite