Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Magdoško: Cieľom vlády je, aby poľnohospodárstvo fungovalo tak ako doteraz, a to my nechceme

.peter Bálik .rozhovory

Lídri farmárskych protestov Patrik Magdoško a František Oravec po piatich dňoch prišli na koňoch do Bratislavy. Mesiac po protestoch, ktoré zamávali nielen hlavným mestom, ale aj celým Slovenskom, sa opäť pripomínajú so svojím bojom s mafiou a štátnou mašinériou.

Magdoško: Cieľom vlády je, aby poľnohospodárstvo fungovalo tak ako doteraz, a to my nechceme Jakub Julény/SITA

 ako sa volá koník?

Šejk. Je to americké plemeno, ktoré je šľachtené na to, aby páslo kravy na stepiach. Šliape z kroka na krok a prejde aj sto kilometrov denne. 

ako sa má tvoj zadok po piatich dňoch na koňovi? 

Nie je to len o zadku. Na jednej nohe mám osemnásť, na druhej dvanásť pľuzgierov, lebo sme toho aj veľa prekráčali. Telesnej schránke sa budem venovať až neskôr, pretože teraz cítim, že žiadnu nemám (smiech).

po mesiaci ste sa vrátili do Bratislavy. Je to preto, aby ste sa ľuďom opäť pripomenuli?

Keď sme kľačali pri Moste SNP, iniciatíva My sme les spustila petíciu na odvolanie ministerky Matečnej. Pôvodne sme do toho nechceli ísť, ale po poslednej skúsenosti sme sa rozhodli pod ňu podpísať. Je to veľmi zvláštne spojenie, kde sa spojili ochranári s lesníkmi, ktorí boli predtým medzi sebou stále na nože. Dnes sme s nimi aj my. Je to veľmi široká koalícia. V petícii bolo napísané, že do zajtrajšieho dňa má pán premiér odvolať ministerku Matečnú, čo sa nestane, ale prišli sme sem, aby sme ľudí upovedomili, že petícia je stále živá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite