Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boris Németh: Vinárstvo Zsigmond, Ochtiná, slovenský a maďarský Tokaj

.boris Németh .reportáže .názory

Tokaj sme si nevybrali náhodne. S kamarátmi a vinármi Braňom, Mirom, Stanom, Zuzkou a Vladom sme pred štyrmi rokmi precestovali Gruzínsko. Len tú mašrutku, mikrobus, ktorý je známy po celom Balkáne, sme tentoraz vymenili za spoľahlivú dodávku.

Boris Németh: Vinárstvo Zsigmond, Ochtiná, slovenský a maďarský Tokaj Boris Németh Evanjelický kostol v Ochtinej na Gemeri a jeho bohatá fresková výmaľba. Ryolitový tuf v Maďarskom Tokaji, aj vďaka ktorému má toto víno nezameniteľný charakter.

plán je jasný. Každý deň sa strieda jeden šofér, ostatní degustujú vína u vinárov, ktorých sme si po ceste dohodli. Prvý deň šoférovania padol lós na mňa. Cesta ubieha rýchlo, v aute púšťam hudbu do rytmu slovenských drkotavých ciest.

Našou prvou zastávkou je Vinárstvo Zsigmond v strede bývalej Hontianskej župy, ktoré sa nachádza vo vinohradníckej obci Vinica v okrese Veľký Krtíš, pod kopcami Krupinskej planiny. Už vonku nás víta Gabriel so svojou sestrou Gabikou, okrem ubytovania nám prichystali večeru a ochutnávku ich skvelých rodinných vín.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite