Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľmi ma bil a na deti bol agresívny. Reportáž z utajeného bývania pre týrané ženy

.michal Oláh .boris Németh .reportáže .reportáž

Pomáhajú u nás mimovládky ženám pri nechcenom tehotenstve? Prečo svoju pomoc rozšírili aj na obete násilia? Chodia protestovať pred gynekologické kliniky? Navštívili sme projekty z platformy Fórum života a mnohé ich názory nás prekvapili.

Veľmi ma bil a na deti bol agresívny. Reportáž z utajeného bývania pre týrané ženy BORIS NÉMETH Na fotografiách je tridsaťdeväťročná Martina v utajenom bývaní Centra konkrétnej pomoci Femina. Pred partnerom a otcom mladších detí sa chce ukrývať pokiaľ nezíska právnou cestou zákaz priblíženia sa alebo do dospelosti detí.

„Protestovať pred kliniky nechodíme. Tieto ženy potrebujú odbornú pomoc a prijatie, nie odsudzovanie,“ vysvetľuje počas stretnutia v Leviciach PR manažérka platformy Elena Burešová. Na štvrtom poschodí levickej nemocnice s poliklinikou oproti gynekologickým ambulanciám nás privítala s dvoma sociálnymi poradkyňami Centra konkrétnej pomoci Femina. Fungujú tu už štvrtý rok.

Okres Levice je známy smutným prvenstvom: najväčším počtom interrupcií vykonaných na Slovensku, na ktorom má masívny podiel „potratová turistika“ žien zo zahraničia. Ročne ich prichádza niekoľko tisíc. Okrem Levíc pomáha Femina v Prešove a Snine. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite