Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Unikátna liečba v nemocnici Sanom

.sponzorované .promotion .promotion

Na jeseň 2020 bola v Bratislave otvorená Nová špecializovaná FBLR (fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia), nemocnica SANOM. Nemocnica sa špecializuje na neurorehabilitáciu po cievnej mozgovej príhode, úrazoch a výmene kĺbov, taktiež lieči pacientov s bolesťami chrbtice a pooperačnými komplikáciami.

Unikátna liečba v nemocnici Sanom BORIS NÉMETH Nemocnica SANOM je vybavená najmodernejšou medicínskou technológiou.

SANOM je mladším súrodencom Sanatorií Klimkovice, ktoré už niekoľko desaťročí zabezpečujú zdravotnú starostlivosť pre pacientov v Českej republike. Pred príchodom spoločnosti SANOM na Slovensko mali pacienti len obmedzené možnosti ako podstúpiť modernú a komplexnú rehabilitáciu v odbore FBLR a neurorehabilitácie spojenej so širokým spektrom špecializovaných ambulancií. 

Pacienti v nemocnici SANOM strávia jeden až tri mesiace, pričom jeden zo značných benefitov je, že s pacientmi môžu počas hospitalizácie ostať i ich rodinní príslušníci, ktorí sú pre pacientov oporou. Mnohí pacienti prirovnali liečenie v nemocnici SANOM ku ceste z pekla do raja, keďže prístup lekárov i zdravotníckeho personálu je mimoriadne dôležitý. Pôvodne administratívna budova, v ktorej sídli nemocnica, prešla kompletnou rekonštrukciou a zo všetkých priestorov je očividné, že sa majitelia nemocnice snažili vytvoriť unikátny projekt, ktorý pomáha všetkým pacientom. Nemocnica SANOM je zatiaľ zmluvnou nemocnicou pre zdravotnú poisťovňu VšZP, rokovania o zazmluvnení s poisťovňami Dôverou a UNION pokračujú. 

Nemocnica SANOM je vybavená najmodernejším robotickým prístrojovým vybavením, ktoré umožňuje aplikovanie inovatívnych, patentovo chránených liečebných postupov s vysokou efektivitou a s cieľom minimalizácie funkčných deficitov  pohybového aparátu po cievnych mozgových príhodách, úrazoch, traumatickom poškodení mozgu a pooperačných komplikáciách.

Ak je pacient po ťažkom úraze, tak často nemá vedomosti o tom, na akú formu pomoci má nárok a nevie ani to, na aké štátne úrady sa má so svojimi žiadosťami obracať. I v tejto sfére je personál kliniky nápomocný. Podľa riaditeľky nemocnice SANOM Jany Šustekovej rodiny nevedia, čo si so svojimi príbuznými počať po tom, čo sa pacient dostane po operácii alebo úraze domov. Práve následná zdravotná starostlivosť je pre návrat pacienta do bežného života kľúčová. Podľa riaditeľky Šustekovej bol dopyt po takejto následnej zdravotnej starostlivosti veľký, a preto bolo namieste, aby takáto nemocnica na Slovensku vznikla. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite