Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tesco už po štvrtýkrát patrí medzi Najzamestnávateľov roka!

.sponzorované .promotion

Tesco na Slovensku už viac ako 27 rokov vytvára skvelé miesto na prácu. V prestížnej nezávislej ankete Najzamestnávateľ za rok 2023 sa Tesco opäť umiestnilo medzi trojicou najlepších zamestnávateľov spomedzi 24 nominovaných spoločností v kategórii Obchod a služby a získalo 2. miesto. Už štvrtýkrát po sebe reťazec potvrdil, že mu záleží na vytváraní tých najlepších podmienok na prácu pre kolegyne a kolegov, a rovnako to vníma aj široká verejnosť.

Tesco už po štvrtýkrát patrí medzi Najzamestnávateľov roka!

Veľmi si vážime výborné umiestnenie na 2. mieste v ankete Najzamestnávateľ a ďakujeme za každý hlas pre Tesco. Je to ocenenie našej doterajšej práce, ako aj záväzok starať sa o našich kolegov a kolegyne najlepšie, ako vieme, a to nielen férovou mzdou či širokou škálou benefitov, ale najmä budovaním otvorenej a priateľskej kultúry, v ktorej je každý vítaný. Podporujeme rozmanitosť a záleží nám na tom, aby každý mohol byť sám sebou a mohol naplno rozvíjať svoj potenciál. Kultúra inklúzie je neoddeliteľnou súčasťou našej značky a našich hodnôt: k ľuďom sa správame tak, ako chcú, aby sme sa k nim správali,“ vysvetľuje Renáta Vozárová, personálna manažérka Tesca na Slovensku (na fotografii nižšie vľavo)

Tesco svojim kolegom a kolegyniam ponúka komplexný balík atraktívnych benefitov, ktoré pripravuje na mieru podľa zamestnaneckých prieskumov. V tomto roku všetci získajú nárok na príspevok na doplnkové dôchodkové poistenie (III. pilier). V októbri minulého roka spoločnosť predstavila unikátne benefity s názvom Životná rovnováha na prvom mieste, ktoré prispievajú k duševnej, fyzickej a finančnej pohode kolegýň a kolegov. Mimoriadnymi benefitmi na trhu sú stále rodinné benefity či možnosti flexibilnej práce. Samozrejmosťou je pravidelné zvyšovanie platov, od marca 2024 si kolegyne a kolegovia v obchodoch a distribučných centrách prilepšia v priemere o 10 %.

Diverzita, inklúzia a rovnosť v praxi

Kľúčovým pre spokojnosť kolegov je vytváranie podmienok na rozvoj talentov. Dlhodobá kontinuálna podpora rozvoja kolegov a kolegýň priniesla Tescu napríklad viac žien pôsobiacich vo vedúcich pozíciách. Približne o 9 % viac kolegýň zastáva pozície vedúcich predajní vo veľkých formátoch obchodov – hypermarketoch v porovnaní s rokom 2022.

Aj vďaka otvorenému prístupu, vzdelávaniu a podpore rozmanitosti našli v Tescu uplatnenie kolegovia a kolegyne so zdravotným znevýhodnením či z marginalizovaných rómskych komunít. „V Tescu je každý vítaný nie je len slogan, ale aj reálne riešenia, aby každá kolegyňa aj kolega mohli rozvíjať svoj potenciál bez obmedzení.  Tesco je rozmanitým a inkluzívnym miestom na prácu, kde je naozaj každý vítaný. Dávame príležitosť napríklad ľuďom so zdravotným znevýhodnením i ľuďom z marginalizovaných skupín z rómskeho prostredia. Práve pre nich je možnosť nájsť si prácu u stabilného a jedného z najväčších súkromných zamestnávateľov, akým je Tesco, príležitosť na zlepšenie kvality svojho života. Som presvedčená, že našimi reálnymi krokmi v oblasti diverzity a inklúzie dokážeme inšpirovať aj ďalších zamestnávateľov na Slovensku,“ dodáva Renáta Vozárová, personálna riaditeľka Tesca na Slovensku.

Za dlhoročný inkluzívny prístup v tejto oblasti získala spoločnosť v minulosti niekoľko prestížnych ocenení, medzi ktoré patrí Roma Spirit a Zodpovedná veľká firma a Výnimočný zamestnávateľ v rámci cien Via Bona Slovakia. 

Rovnako sa spoločnosť zapája do iniciatív a programov, ktorých cieľom je zlepšenie uplatnenia znevýhodnených ľudí na trhu práce. Je súčasťou národného projektu Sme si rovní a programu Profesia Lab. V spolupráci s organizáciou ALTERNATÍVA poskytuje tranzitný program Zo školy do života, ktorý pomáha mladým ľuďom so znevýhodnením úspešne zvládnuť prechod zo školy do pracovného a osobného života.

Viac informácií nájdete v Správe o napĺňaní stratégie v oblasti diverzity, rovnosti a inklúzie za rok 2023.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite