Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výlety po Slovensku na motorke: 6 tipov, ktoré miesta navštíviť

.sponzorované .promotion

Ste vášnivým jazdcom na motorke? Ak áno, je zrejmé, že Slovensko máte prejazdené skrz naskrz. Na našej krajine je krásne to, že za krásnou prírodou či pamiatkami vôbec nemusíme cestovať ďaleko. V zime toho síce veľa nenajazdíte, naplánujte si však ďalšiu sezónu a vyberte sa na niektoré obľúbené miesta motorkárov.

Výlety po Slovensku na motorke: 6 tipov, ktoré miesta navštíviť Borisb17 / Shutterstock.com

Predtým, ako sa na samotnú cestu vyberiete, by ste si mali pripraviť plán cesty. V dnešnom článku vám prezradíme, ktoré miesta určite stoja za to a bez problémov sa k nim aj na motorke dostanete. Keď budete mať plán cesty vymyslený, vyberte si ubytovanie a na záver len všetci vyberiete prilby na motorku.

Ide sa! 

Tip č. 1 – Šarišský hrad

Ak ste zo západu, určite sa vyberte preskúmať východ. Naším tipom je Šarišský hrad, ktorý sa nachádza blízko Prešova. Táto zachovalá zrúcanina vás prekvapí svojou rozlohou pripomínajúcou Spišský hrad. Hrad je celoročne otovorený a slúži ako pomyselná brána do minulosti. 

Od Prešova sa pomerne rýchlo dostanete na motorke až do Bardejova. Nielen, že si večer môžete pozrieť vysvietené mesto, zároveň sa môžete ubytovať v Bardejovských kúpeľoch, a po náročnom dni si dopriať zaslúženú dávku relaxu a pohody. 

Tip č. 2 – Čičmany 

Kto by nepoznal známe hnedé drevené domčeky s bielym slovenským folklórnym motívom? Do Čičmian sa určite oplatí prísť! Nájdete tu drevenice, v ktorých sa nachádza stála expozícia. Výstava chce ukázať, ako vyzeral život na Slovensku v minulosti. Ak na vás príde hlad, určite navštívte Humno Ondreja Gregora. Obsluha v krojoch a tradičné jedlo vám zaručene zlepšia deň. 

Tip č. 3 – Národný cintorín v Martine 

Obdobie dušičiek sa síce skončilo, vy však stále môžete navštíviť cintorín. Nie tak hocijaký, martinský. Ten je totiž národnou kultúrnou pamiatkou. Je na ňom pochovaných približne 300 známych a významných osobností. Rovnako sa tu nachádza aj Pamätník olympionikov. Nie nadarmo patrí martinský cintorín medzi najnavštevovanejšie miesta v Martine a okolí. 

Ak máte náladu previezť sa o niečo ďalej, môžete sa dostať až do Turčianskych Teplíc. Prejsť sa môžete popri kúpeľných domoch, vypiť si kávu v upravenom kúpeľnom parku, prípadne ak toho chcete vidieť viac, môžete sa ubytovať v Turčianskych Tepliciach a pokračovať ďalej na ďalší deň.

Tip č. 4 – Slovenské opálové bane 

Vedeli ste, že na Slovensku máme známe opálové bane? Tie naše sa nachádzajú medzi obcami Zlatá baňa a Červenica na východe Slovenska. Zaujímavé je, že veľa ľudí o nich nepočulo. Ide pri tom o unikátne bane, ktoré sa len tak bežne vo svete nevyskytujú. Ak sa chcete aspoň na chvíľu cítiť ako v inom svete, odporúčame vám navštíviť opálové bane na východe našej krajiny. 

Tip č. 5 – Kaštieľ v Ivanke pri Dunaji 

Bývate v Bratislave a nemáte veľa času na poznávania Slovenska? Objavovať môžete aj bratislavské okolie. Vezmite motorku a prevezte sa napríklad do Ivanky pri Dunaji. Nachádza sa tam veľký ružový kaštieľ z 18. storočia. V Ivanke sa viete dostať aj k jazeru, kde sa už teraz otužilci kúpu. Ak sa otužujete tiež, môžete sa k nim pridať. Blízko Ivanky nájdete aj Mohylu generála Milana Rastislava Štefánika. Je to miesto, na ktorom sa zrútilo jeho lietadlo smerujúce z Talianska v roku 1919. 

Tip č. 6 – Bojnický zámok 

Slovenský rozprávkový zámok je snom každého dievčatka. Vidieť ho na vlastné oči však poteší aj dospelých. Jeho vežičky vidieť už z diaľky. Komentovaná prehliadka vás prevedie plne zariadenými komnatami a miestnosťami. Hneď vedľa zámku sa nachádza aj zoo. Ak máte voľný víkend, Bojnický zámok vás určite nesklame.

Samozrejme existuje mnoho iných a populárnych aj nepoznaných miest na Slovensku, toto bol len krátky výber. Objavujte krásy našej krajiny.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite