Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktivisti chcú symbolicky vrátiť slovenskú vlajku slušným ľuďom

.sita .slovensko

„Je čas vziať si späť to, čo nám vzali šíritelia nenávisti,“ zdôraznili Mladí proti fašizmu.

Aktivisti chcú symbolicky vrátiť slovenskú vlajku slušným ľuďom unsplash/Michael Pointner

iniciatíva Mladí proti fašizmu prichádza s kampaňou Naša vlajka, v ktorej chce symbolicky vrátiť slovenskú vlajku slušným ľuďom, ktorým záleží na prodemokratickej a prozápadnej budúcnosti Slovenska. Ako ďalej zdôraznili zástupcovia iniciatívy, v súvislosti s kampaňou oslovili desiatky vplyvných ľudí vrátane hercov, influencerov a ďalších verejne známych osobností.

„Je čas vziať si späť to, čo nám vzali šíritelia nenávisti,“ zdôraznili Mladí proti fašizmu s tým, že celá kampaň odštartuje na Deň ústavy Slovenskej republiky, teda v piatok 1. septembra. Zapojiť sa do nej môže každý pridaním fotografie na svoje sociálne siete so slovenskou vlajkou a hashtagom #nasavlajka.

Kampaň je podľa iniciatívy súčasťou propagácie takzvaného zdravého vlastenectva. 

„V uplynulých mesiacoch či rokoch si môžeme všímať stále častejšie spájanie vlastenectva s negatívnymi prvkami, akými sú šovinizmus, xenofóbia a v krajných prípadoch aj neonacizmus. Mať rád vlastnú, rodnú krajinu však neznamená nenávidieť tie ostatné," konštatuje iniciatíva s tým, že vlastenectvo nie je o tom, kto hlasnejšie kričí a útočí na ostatných, ale o tom, kto reálne niečo robí pre Slovensko. 

„Nemali by sme si ho preto nechať vziať ľuďmi, ktorí okrem šírenia nenávisti prakticky nič iné pre túto krajinu nerobia," dodali Mladí proti fašizmu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite