Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poštou už odvolilo takmer 13-tisíc voličov

.sita .slovensko

Volič s trvalým pobytom na Slovensku, ktorého návratná obálka nebola doručená na rezort vnútra včas, prípadne ju neodoslal, môže 30. septembra hlasovať v obci svojho trvalého pobytu.

Poštou už odvolilo takmer 13-tisíc voličov SITA/JAKUB JULÉNY

prostredníctvom voľby poštou hlasovalo vo voľbách do Národnej rady SR doteraz takmer 13-tisíc voličov. Informovalo o tom ministerstvo vnútra s tým, že návratnú obálku s hlasovacím lístkom je potrebné doručiť najneskôr v piatok 29. septembra do 12:00.

„V prípade, že sa zásielka s materiálmi na hlasovanie vráti na ministerstvo vnútra ako nedoručená, môže volič registráciu poštou aj zrušiť a potom môže požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu," uviedol rezort vnútra. Volič s trvalým pobytom na Slovensku, ktorého návratná obálka nebola doručená na rezort vnútra včas, prípadne ju neodoslal, môže podľa ministerstva 30. septembra hlasovať v obci svojho trvalého pobytu. „Vo volebnej miestnosti mimo miesta trvalého pobytu možno hlasovať na základe hlasovacieho preukazu. Potrebné je najprv zrušiť registráciu o voľbu poštou, táto informácia sa automaticky odosiela do obce trvalého pobytu voliča, čo mu umožní požiadať o hlasovací preukaz," uviedol rezort.

Ministerstvo zároveň pripomína, že hlasovacie lístky pre voľbu poštou nájdu voliči na webe https://www.minv.sk/?nr23-hl. „Hlasovací lístok politického subjektu, ktorému chce volič odovzdať svoj hlas, si vytlačí. Ak sú údaje na tomto hlasovacom lístku uvedené na dvoch stranách, vytlačí si obe strany hlasovacieho lístka, pokiaľ možno obojstranne," zdôraznilo ministerstvo s tým, že volič dostáva dve obálky – obálku na hlasovanie s odtlačkom úradnej pečiatky MV SR a návratnú obálku, ktorá je označená heslom „Voľba poštou - Election by mail“. „Uvedená je na nej adresa sídla MV SR ako adresáta, adresa voliča ako odosielateľa a jedinečný identifikačný kód. Každá návratná obálka musí obsahovať iba jednu hlasovaciu obálku. V prípade, že bude návratná obálka obsahovať viac hlasovacích obálok, budú všetky tieto obálky neplatné," zdôraznil rezort vnútra. Dodal, že zalepené návratné obálky viacerých voličov môžu byť v ľubovoľnom počte zaslané v jednom balíku.

Poštovné za zaslanie návratnej obálky uhrádza odosielateľ.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite