Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvineného exšéfa SIS Aláča už zbavili mlčanlivosti

.sita .slovensko

Aláča obvinila polícia v súvislosti s činnosťou zločineckej skupiny.

Obvineného exšéfa SIS Aláča už zbavili mlčanlivosti SITA/Branislav Bibel

obvineného bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča už zbavili mlčanlivosti. Ako pre agentúru SITA potvrdilo Prezídium Policajného zboru, vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) už bolo doručené oslobodenie od povinnosti zachovávať mlčanlivosť zo strany obvineného v rámci kauzy Rozuzlenie.

„V predmetnej veci vyšetrovateľ priebežne vykonáva všetky potrebné procesné úkony smerujúce k náležitému objasneniu veci. Nakoľko prípravné konanie je zo zákona neverejné, v súčasnej dobe nie je možné bližšie špecifikovať povahu a termíny vykonania jednotlivých úkonov,“ uviedla polícia.

Aláča obvinila polícia v súvislosti s činnosťou zločineckej skupiny, ktorá údajne sabotovala vyšetrovanie trestných káuz. Skupina podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana diskreditovala vyšetrovateľov NAKA, zbavovala zodpovednosti obvinených a skresľovala informácie. Do tejto oblasti podľa Hamrana spadá aj medializovaná správa o údajnom manipulovaní vyšetrovaní korupčných káuz z dielne SIS.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite