Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Čaputová si v nemeckom Magdeburgu prevezme Cenu cisára Otta

.tasr .slovensko

Cenu Cisára Otta udeľujú od roku 2005 v dvojročných intervaloch-

Zuzana Čaputová si v nemeckom Magdeburgu prevezme Cenu cisára Otta SITA/Diana Černak

prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu ráno odletela do Nemecka. V Magdeburgu si popoludní prevezme Cenu cisára Otta, ktorá honoruje osobnosti i inštitúcie za mimoriadny prínos k procesu európskej integrácie, predovšetkým s ohľadom na štáty strednej, východnej a juhovýchodnej Európy. 

„Slovenská prezidentka dostane ocenenie za svoju proeurópsku orientáciu a odhodlanie presadzovať právny štát, mier a slobodu“, oznámilo mesto Magdeburg v súvislosti s cenou pomenovanou po saskom vojvodovi a prvom rímsko-nemeckom cisárovi Ottovi I. Veľkom. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v magdeburskej katedrále.

Ešte predtým čaká prezidentku v metropole Saska-Anhaltska  plenárne rokovanie s predstaviteľmi tejto spolkovej krajiny, hlava štátu sa tiež stretne s krajanmi. Na rokovaní sa zúčastní aj minister hospodárstva Peter Dovhun a minister školstva, vedy, výskumu a športu Daniel Bútora. 

Cenu Cisára Otta udeľujú od roku 2005 v dvojročných intervaloch, v minulosti sa jej laureátmi stali napríklad niekdajší nemecký prezident Richard von Weizsäcker, bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová, Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) alebo rumunský prezident Klaus Johannis.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite