Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Energetická kalamita po búrkach na severe Slovenska pokračuje

.tasr .slovensko

Bez elektriny je takmer 7-tisíc odberných miest.

Energetická kalamita po búrkach na severe Slovenska pokračuje sita/SITA/Ľudovít Vaniher

energetická kalamita na severe Slovenska po sobotňajších (26. 8.) búrkach pokračuje. Nedeľu začínalo bez elektriny takmer 7000 odberných miest. Väčšina z nich v okrese Púchov, na Kysuciach a severe Oravy. TASR o tom informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

Energetici aktuálne evidujú poruchy na 17 vedeniach vysokého napätia. Mimo prevádzky je 150 trafostaníc. Okrem toho musia elektrikári riešiť 60 porúch na úrovni nízkeho napätia. 

„V niektorých lokalitách ich čakajú relatívne jednoduché a rýchle opravy, takže počas nedele obnovia dodávku elektriny pre tisícky domácností. Ale čakajú ich aj komplikované práce a už teraz je jasné, že niektorí odberatelia v okolí Púchova a na Kysuciach zostanú bez elektriny minimálne do pondelka (28. 8.),“ priblížil Gejdoš.

Dodal, že podrobnejšie informácie budú k dispozícii večer. „Podľa toho, ako sa bude pracovníkom SSD dariť riešiť jednotlivé problémy, prípadne hľadať spôsoby, ako zasiahnutých odberateľov zásobovať alternatívne,“ vysvetlil. Zdôraznil, že energetici sú v plnom nasadení.

Severnými okresmi Slovenska sa v sobotu prehnala silná búrka s nárazovým vetrom. Okrem energetickej kalamity spôsobila aj dopravné komplikácie na viacerých úsekoch ciest.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite