Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takmer po dvoch týždňoch sa 20 slovenských hasičov vrátilo z Grécka

.tasr .slovensko

Slovensko do Grécka vyslalo na hasenie rozsiahlych požiarov v júli dva tímy. Prvý zasahoval v čase, keď sa situácia na ostrove rapídne zhoršila. Koncom júla 30 hasičov vystriedal druhý tím.

Takmer po dvoch týždňoch sa 20 slovenských hasičov vrátilo z Grécka SITA/MV SR/Miroslav Hajdú

od začiatku augusta vykonávali v krajine, ktorú zasiahli rozsiahle požiare, hliadkovú činnosť na kritických miestach v okolí mesta Olympia. Pripravení boli na prípadný zásah najmä v miestnych lesoch, v okolí pamiatok a na iných miestach, ktoré majú pre Grékov veľký význam. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Slovensko do Grécka vyslalo na hasenie rozsiahlych požiarov v júli dva tímy. Prvý zasahoval v čase, keď sa situácia na ostrove rapídne zhoršila. Koncom júla 30 hasičov vystriedal druhý tím. „Vy ako striedajúca nová skupina ste boli veľmi nápomocní pri vytvorení čerpacích stanovíšť a monitoringu požiarísk. Po zlepšení situácie na ostrove Rodos ste sa presunuli na Olympiu na miesto predispozičného pôsobenia modulu,“ povedal prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Mikulášek.

Mechanizmus Európskej únie pre civilnú ochranu sa podľa rezortu vnútra ukazuje ako kľúčový nástroj solidarity a spolupráce medzi členskými štátmi EÚ. Požiarmi postihnutej krajine pomáhalo desať krajín vrátane Slovenska. Slovenskí hasiči pôsobili v Grécku v rámci projektu Prepositioning 2023.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite