Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa prieskumu by voľby v auguste vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

.tasr .slovensko

Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Republika, koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia a KDH. Hranicu zvoliteľnosti by prekročili SaS, Sme rodina a SNS.

Podľa prieskumu by voľby v auguste vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD SITA

voľby do Národnej rady (NR) SR by v auguste vyhrala strana Smer-SD so ziskom 19,7 percenta hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) so 16,9 percenta a Hlas-SD s 13,3 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N.

Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Republika (7,9 percenta), koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia (7,7 percenta) a KDH (6,2 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili SaS (5,7 percenta), Sme rodina (5,5 percenta) a SNS (5,1 percenta).

Pred bránami NR SR by zostali strany Aliancia (3,6 percenta), ĽSNS (2,9 percenta) a Demokrati (2,9 percenta). Ostatné strany by získali pod dve percentá hlasov.

Na základe volebného modelu by Smer-SD v parlamente získal 34 kresiel, Progresívne Slovensko 29 a Hlas-SD 23. S 13 poslancami by v NR SR bola Republika a koalícia OĽaNO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia. SaS a KDH by získali zhodne po desať mandátov, Sme rodina a SNS zase zhodne po deväť 9 mandátov.

Prieskum sa realizoval od 10. do 14. augusta na vzorke 1003 respondentov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite