Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demokrati vyzvali strany zadefinovať zahraničnopolitické smerovanie

.tasr .slovensko

Demokrati upozorňujú na to, že ak voľby vyhrajú extrémistické strany, hrozí, že sa Slovensko ocitne osamotené v európskom a aliančnom priestore a bude čeliť obrovským vnútorným bezpečnostným výzvam.

Demokrati vyzvali strany zadefinovať zahraničnopolitické smerovanie SITA/Milan Illí­k

mimoparlamentná strana Demokrati vyzýva demokratické politické strany na to, aby vo volebnej kampani jasne zadefinovali svoje zahraničnopolitické smerovanie a komunikovali význam ukotvenia SR v EÚ a NATO. Zároveň vyzýva občanov na to, aby si uvedomili, že bezpečnosť a prosperita krajiny je úzko spojená s jej zahraničnopolitickým smerovaním. TASR o tom informoval Matúš Mandrák z tlačového oddelenia strany. 

Demokrati upozorňujú na to, že ak voľby vyhrajú extrémistické strany, hrozí, že sa Slovensko ocitne osamotené v európskom a aliančnom priestore a bude čeliť obrovským vnútorným bezpečnostným výzvam. Exminister obrany Jaroslav Naď zdôraznil, že takéto hodnotové odtrhnutie od spoločenstiev, ktoré sú garanciou nielen našej bezpečnosti, ale tiež ekonomickej prosperity, bude mať priamy a zásadný dosah na občanov SR. 

Ako príklad ekonomického dosahu uviedol krátenie eurofondov, tak ako nedávno v prípade Maďarska. „Ak sa Slovensko hodnotovo odtrhne, hrozí tiež, že jediným partnerom zahraničnej politiky nám bude Rusko, ktoré dnes neospravedlniteľne vraždí nevinných ľudí na Ukrajine,“ skonštatoval.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite