Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér odmieta, že má informácie o živých prípadoch

.tasr .slovensko

Nezávislosť polície, orgánov činných v trestnom konaní považuje za základný predpoklad zdravej spoločnosti. Zároveň považuje za dôležité, aby polícia v rámci možností jasne odkomunikovala okolnosti prípadu.

Premiér odmieta, že má informácie o živých prípadoch SITA/Tomáš Somr

premiér Ľudovít Ódor odmieta, že by bol on alebo vláda informovaný o živých prípadoch. Informoval o tom premiérov hovorca Peter Majer v súvislosti so zadržaním policajného exprezidenta Tibora G.

„Nezávislosť polície, orgánov činných v trestnom konaní je základným predpokladom zdravej spoločnosti. Nechajme ich robiť si svoju prácu a počkajme na ich komunikáciu o tom, čo sa deje a prečo sa tak deje,“ uviedol Ódor. 

Polícia by podľa premiéra mala jasne odkomunikovať okolnosti prípadu v rámci toho, čo je možné povedať. Za dôležité to považuje obzvlášť v situáciách, ktoré sú veľmi citlivé a spoločensky výbušné.

„Tvrdiť, že premiér alebo vláda sú akýmkoľvek spôsobom informovaní o živých prípadoch, akýmkoľvek spôsobom na veci aktívne participujú či sú informovaní nad rámec verejných informácií, je lož,“ dodal.

Bývalého policajného prezidenta Tibora G. zadržali a obvinili v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite