Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka odmieta slová Fica o tom, že by vopred vedela o policajných akciách

.tasr .slovensko

Fico v reakcii na piatkové zadržanie bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara uviedol, že Čaputová prevzala štafetu likvidácie opozície.

Prezidentka odmieta slová Fica o tom, že by vopred vedela o policajných akciách SITA/Jakub Julény

prezidentka Zuzana Čaputová odmieta tvrdenia, že by dopredu vedela, či dala súhlas s akoukoľvek policajnou akciou. Označila to za klamstvo lídra Smeru-SD Roberta Fica, podľa ktorého sa prezidentka podieľa na snahe o likvidáciu opozície. Fico zároveň tvrdí, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) nemohla zadržať bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara bez jej súhlasu.

„Tvrdenie, že prezidentka dopredu vedela, či dokonca mala dať súhlas s akoukoľvek policajnou akciou, je ďalšie nehorázne klamstvo Roberta Fica,“ uviedla hlava štátu v reakcii, ktorú zaslal jej hovorca Martin Strižinec. Prezidentka chápe, že pre Fica je nepredstaviteľné, že by polícia mohla fungovať bez politického riadenia či zasahovania do jednotlivých prípadov.

Prezidentka opakovane tvrdí, že v každej demokracii je stíhanie predstaviteľov politickej opozície citlivá vec, ktorá môže vyvolávať rôzne reakcie. „O to viac je potrebné, aby tieto kroky polícia vysvetlila verejnosti v medziach, ktoré jej zákon umožňuje,“ zdôraznila hlava štátu.

Fico v reakcii na piatkové zadržanie bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara uviedol, že Čaputová prevzala štafetu likvidácie opozície. „Takýto hrubý nedemokratický zásah do priebehu volieb nemohla NAKA urobiť bez jej súhlasu a bez upovedomenia jej lokaja na MV SR Ľudovíta Ódora,“ napísal na sociálnej sieti. Zároveň vyhlásil, že NAKA a Úrad špeciálnej prokuratúry slúžia politickému zadaniu zlikvidovať opozíciu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite