Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

PS predstavila opatrenia, ako pomôcť s drahými hypotékami

.sita .slovensko

Ekonomický expert v Progresívnom Slovensku Štefan Kišš povedal, že bankový odvod neodmieta, no nesmie sa podľa jeho slov zavádzať nesystémovo.

PS predstavila opatrenia, ako pomôcť s drahými hypotékami SITA/Diana Černáková

strana Progresívne Slovensko chce presadiť predĺženie splácania úveru bez toho, aby sa klientovi navýšila splátka, alebo len minimálne. Druhým riešením je pre nich poskytnutie hypotekárnych prázdnin, kedy by klient dostal možnosť požiadať o odklad splátok na určité obdobie. Tieto hypotekárne prázdniny by mohli trvať jeden či dva roky, prípadne aj tri roky.

No ako na štvrtkovej tlačovej konferencii skonštatoval odborník na dostupnosť bývania a sociálne politiky v strane Progresívne Slovensko Sergej Kára, medzi dlžníkmi môžu byť aj takí, ktorí to nebudú môcť využiť, resp. im opatrenie nebude dostačujúce. Tretie riešenie je teda podľa neho adresné opatrenie prostredníctvom sociálneho systému v rámci Štátneho fondu rozvoja bývania.

Ekonomický expert v Progresívnom Slovensku Štefan Kišš síce povedal, že bankový odvod neodmieta, no nesmie sa podľa jeho slov zavádzať nesystémovo. Odvod by si totiž mohli banky aj podľa Kišša preniesť do poplatkov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite