Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo obrany po 20 rokoch obnovilo vojenskú autoškolu

.tasr .slovensko

Rezortná autoškola umožní výcvik vodičov v reálnych podmienkach Ozbrojených síl SR a na technike používanej v OS SR. Súčasne umožní rozvíjať zručnosti vodičov ozbrojených síl a reagovať tak napríklad aj na potreby vyplývajúce z modernizačných procesov.

Ministerstvo obrany po 20 rokoch obnovilo vojenskú autoškolu facebook/ozbrojené sily

ministerstvo obrany (MO) SR po 20 rokoch obnovilo vojenskú autoškolu. Reagovalo tak na nedostatok vodičov v ozbrojených silách. Očakáva tiež úsporu financií. Prvý výcvik sa začal v uplynulých dňoch v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin. TASR o tom informoval komunikačný odbor MO SR.

„Možnosť získania vodičského oprávnenia môže byť zároveň ďalším z motivačných benefitov pre vstup občanov do Ozbrojených síl SR,“ vyzdvihol plukovník Pavol Barančík, veliteľ Základne výcviku a mobilizačného doplňovania Martin.

Očakáva sa aj úspora financií, keďže počas uplynulých 20 rokov bol rezort nútený riešiť rozširovanie a získavanie vodičských oprávnení nákupom kurzov v civilných zariadeniach.

Na prvý výcvik vojenskej autoškoly na získanie vodičského oprávnenia skupiny B, ktorý bude ukončený 25. augusta, nastúpila desiatka profesionálnych vojakov. Výcvik je rozdelený na dve časti. Teoretická časť aktuálneho výcviku sa koná v zrekonštruovaných učebniach martinskej základne, praktická časť sa bude realizovať na verejných komunikáciách posádky Martin. Základňa chce pripravovať záujemcov aj na vodičské oprávnenia ostatných skupín.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite