Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum: Voľby by koncom júla vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

.tasr .slovensko

Na základe výsledkov prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 36 kresiel, Progresívne Slovensko 30 a Hlas-SD 28. Po 12 poslancov by mali Republika a SaS. Sme rodina a KDH by obe obsadili 11 kresiel a 10 postov by získala SNS.

Prieskum: Voľby by koncom júla vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD SITA/Milan Illík

voľby do Národnej rady (NR) SR by koncom júla vyhral Smer-SD so ziskom 19,9 percenta. Nasledovalo by Progresívne Slovensko (16,4 percenta) a Hlas-SD (15,2 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre Joj 24.

Do parlamentu by sa dostali aj hnutie Republika (6,7 percenta), SaS (6,6 percenta) a Sme rodina (6,1 percenta). Rovnako by do NR SR postúpili aj KDH (6,0 percenta) a SNS (5,8 percenta)

Pred bránami parlamentu by ostala aj koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by síce 6,7 percenta hlasov voličov, no ako koalícia troch strán potrebuje na postup do parlamentu aspoň sedem percent.

Do NR SR by sa nedostali ani strany Aliancia a Demokrati (zhodne po 2,2 percenta), Modrí, Most-Híd (1,5 percenta) a Kotlebovci - ĽSNS (1,2 percenta).

Nasledovali by subjekty združené okolo Maďarského fóra a strana Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota (zhodne po 0,9 percenta), Spravodlivosť a Slovenské hnutie obrody (zhodne po 0,4 percenta), Pirátska strana - Slovensko a Slovenská demokratická a kresťanská strana (obe po 0,3 percenta).

Ďalej Spoločne občania Slovenska, Komunistická strana Slovenska a MySlovensko (zhodne po 0,1 percenta). Strany Princíp, Vlastenecký blok a Karma by získali 0,0 percenta hlasov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite