Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd SR potvrdil odmietnutie obžaloby podanej na advokáta Mareka Paru

.tasr .slovensko

Na ŠTS bola obžaloba na Mareka P. podaná pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny vlani v septembri.

Najvyšší súd SR potvrdil odmietnutie obžaloby podanej na advokáta Mareka Paru SITA/Branislav Bibel

prípad obvineného advokáta Mareka P. sa vracia späť do prípravného konania. Najvyšší súd (NS) SR v utorok zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o odmietnutí obžaloby. Dôvodom je zistenie závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu. TASR o tom informovala Veronika Marková z tlačového oddelenia NS SR.

„Sťažnosť bola podaná proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým odmietol obžalobu podanú na M. P. a vec vrátil prokurátorovi do prípravného konania z dôvodu zistenia závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu,“ priblížila Marková.

Na ŠTS bola obžaloba na Mareka P. podaná pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny vlani v septembri. O jej odmietnutí rozhodol samosudca 30. novembra 2022.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta vlani v apríli za to, že sa mal podieľať na kriminalizácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka. Po obvinení bol Marek P. takmer dva mesiace väzobne stíhaný. Zadržaný bol v rámci akcie s krycím názvom Kaifáš.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite