Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Okresný súd Trenčín prepustil exministra Štefanova podmienečne na slobodu

.tasr .slovensko

Odsúdenému určil súd päťročnú skúšobnú lehotu a súčasne nad odsúdeným nariadil probačný dohľad na obdobie 18 mesiacov.

Okresný súd Trenčín prepustil exministra Štefanova podmienečne na slobodu freepik.com

bývalého ministra výstavby a regionálneho rozvoja Igora Štefanova, odsúdeného v kauze nástenkového tendra, prepustil v pondelok Okresný súd Trenčín podmienečne na slobodu. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Odsúdenému určil súd päťročnú skúšobnú lehotu a súčasne nad odsúdeným nariadil probačný dohľad na obdobie 18 mesiacov. V čase trvania probačného dohľadu sa odsúdený musí zdržiavať na území Slovenskej republiky, musí sa podrobiť kontrole technickými prostriedkami, zamestnať sa alebo sa preukázateľne uchádzať o zamestnanie. Má zakázané stretávať sa a kontaktovať sa s bývalým ministrom výstavby a regionálneho rozvoja Mariánom Janušekom.  

Súd podľa Tarabusa rozhodoval na verejnom zasadnutí na základe návrhu riaditeľa ústavu na výkon trestu odňatia slobody, ktorý konštatoval, že odsúdený spĺňa podmienky na podmienečné prepustenie s nariadenou kontrolou technickými prostriedkami, riziko recidívy bolo vyhodnotené ako nízke a resocializačná prognóza u odsúdeného je priaznivá. 

„Súd dospel k záveru, že odsúdený spĺňa všetky tri podmienky, ktoré stanovuje zákon, aby mohol byť podmienečne prepustený na slobodu. Odsúdený vykonal viac ako polovicu z uloženého trestu vo výmere deväť rokov odňatia slobody. Ako vyplýva z jeho hodnotenia, svojím správaním a plnením svojich povinností vo výkone trestu preukázal polepšenie. Súd konštatoval aj splnenie tretej podmienky, teda že od odsúdeného možno dôvodne očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život,“ doplnil Tarabus.  

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite