Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby by v júli vyhral Smer, nasleduje Hlas, do parlamentu by sa dostala aj Dankova SNS

.tasr .slovensko

Pred bránami NR SR by ostali Demokrati, Kotlebovci - ĽSNS, Aliancia, strany združené okolo Maďarského fóra, Modrí, Most-Híd aj Komunistická strana Slovenska

Voľby by v júli vyhral Smer, nasleduje Hlas, do parlamentu by sa dostala aj Dankova SNS

voľby do Národnej rady (NR) SR by v júli vyhral Smer-SD so ziskom 18,1 percenta. Nasledovali by Hlas-SD (16,5 percenta) a Progresívne Slovensko (15,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre Joj 24.

Štvrtá by skončila SaS so ziskom 7,6 percenta. Do parlamentu by sa dostala aj koalícia hnutia OĽANO a priatelia so stranami Za ľudí a Kresťanská únia, ktorú by volilo 7,2 percenta opýtaných. Ale aj Republika (6,8 percenta), Sme rodina (6,2 percenta), KDH (5,9 percenta) a SNS (5,1 percenta).

Pred bránami NR SR by ostali Demokrati (2,2 percenta), Kotlebovci - ĽSNS (1,7 percenta), Aliancia (1,7 percenta), strany združené okolo Maďarského fóra (1,4 percenta), Modrí, Most-Híd (1,3 percenta) a Komunistická strana Slovenska (jedno percento).

Nasledovali by Slovenská demokratická a kresťanská únia (0,5 percenta), Spoločne občania Slovenska (0,3 percenta), Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota (0,3 percenta). Zhodne po 0,2 percenta by získali Pirátska strana - Slovensko, My Slovensko, Slovenské hnutie obrody a strana Spravodlivosť.

Respondentom bol predložený zoznam všetkých strán, ktoré kandidujú v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Strany, ktoré si nevybral ani jeden z respondentov a získali nula percent, nie sú uvedené.

Ak by boli voľby do parlamentu v čase konania prieskumu, 21,5 percenta opýtaných by sa nevedelo rozhodnúť, ktorú stranu voliť. Ďalších 13,8 percenta deklarovalo, že by voliť nešlo a 1,9 percenta opýtaných na otázku odmietlo odpovedať. Prieskum sa konal v čase od 10. do 17. júla na vzorke 1000 respondentov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite