Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mesto Strážske bolo po búrke so silným vetrom dočasne nepriechodné

.tasr .slovensko

Žiadne zranenia mesto nehlási.

Mesto Strážske bolo po búrke so silným vetrom dočasne nepriechodné SITA/Martin Medňanský

búrka so silným nárazovým vetrom spôsobila v stredu popoludní škody aj v Strážskom v okrese Michalovce. Ako pre TASR povedal primátor Patrik Magdoško, mesto bolo v dôsledku výčinov počasia dočasne nepriechodné.

Vietor lámal stromy, vyvracal stĺpy elektrického vedenia či strhával strechy. „Prívalový dážď, no najmä silný nárazový vietor nám z gaštanovej aleje narobil gaštanové triesky,“ uviedol.

V meste je aktuálne množstvo hasičskej techniky, ktorá pomáha s odstraňovaním škôd. Hasiči tiež podľa jeho slov vyslobodzovali ženu po tom, ako strom spadol do takej časti domu, že sa z neho nevedela dostať. „Ale zranenie, chvalabohu, neevidujeme žiadne,“ dodal.

Podľa primátora spôsobil škody najmä nárazový vietor. „Oprel sa, na sekundu ustal a potom opäť. Žijem tu 46 rokov a takéto niečo som ešte nezažil. Pýtal som sa aj starších občanov a na takúto búrku si nepamätajú,“ doplnil s tým, že krúpy mesto obišli.

Jeden z obyvateľov Strážskeho pre TASR povedal, že vietor mu na záhrade atypicky zničil strom. „Orech nezlomilo na polovicu, ale akoby ho dookola orezalo - osekalo,“ priblížil.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite