Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa ministerstva vnútra Česko hraničné kontroly neplánuje

.sita .slovensko

Vyplynulo to z návštevy Ivana Šimka v Prahe.

Podľa ministerstva vnútra Česko hraničné kontroly neplánuje SITA/Polícia Slovenskej republiky

kontroly na hraniciach so Slovenskom v súvislosti s nelegálnou migráciou Česko aktuálne zaviesť neplánuje. Ako informoval tlačový odbor slovenského rezortu vnútra, vyplynulo to z dnešnej návštevy ministra vnútra Ivana Šimka v Prahe. 

Minister svojmu rezortnému kolegovi Vítovi Rakušanovi poďakoval za spoluprácu v oblasti riešenia problému nelegálnej migrácie.

„Osvedčili sa nám napríklad spoločné policajné hliadky vo vlakoch, ale dobrá spolupráca je aj v ďalších oblastiach,“ povedal Šimko. Aj podľa Rakušana vzájomná spolupráca funguje dobre. „Situáciu aktuálne monitorujeme a priebežne vyhodnocujeme," povedal s tým, že ak by malo prísť k zmenám v súvislosti s režimom na hranici, ČR bude postup koordinovať so slovenskou stranou.

Ministri tiež diskutovali o aktuálnej situácii v súvislosti s vojnou Ruska proti Ukrajine a integrácii odídencov z Ukrajiny v ČR a SR. „Treba si uvedomiť aj rozmer, že z dlhodobého pohľadu sú pre krajinu Ukrajinci žijúci na Slovensku ekonomickým prínosom,“ uviedol Šimko. 

Témou rokovaní boli aj policajná spolupráca, koordinácia pri ochrane schengenskej hranice alebo problematika hybridných hrozieb a vyvracania dezinformácií.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite