Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V septembri vyplatia ďaľšiu 100-eurovú inflačnú pomoc na každé dieťa v náhradnej rodine

.sita .slovensko

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny prijímajú do konca júla žiadosti o poskytnutie 100-eurovej inflačnej pomoci pre domácnosti s nízkym príjmom.

V septembri vyplatia ďaľšiu 100-eurovú inflačnú pomoc na každé dieťa v náhradnej rodine PEXELS

ministerstvo práce a sociálnych vecí pripravuje ďalší balík jednorazovej 100-eurovej inflačnej pomoci. Takúto dávku chce rezort vyplatiť na každé dieťa a mladého dospelého v profesionálnej náhradnej rodine. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedla ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková. Peniaze plánuje ministerstvo vyplácať v septembri. Na sto eur budú mať podľa Gaborčákovej nárok aj tí náhradní rodičia, ktorí nemajú nárok na opakovaný príspevok náhradnému rodičovi, napríklad starí rodičia, ktorí majú rozhodnutím súdu zverené do svojej starostlivosti vnúča.

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny prijímajú do konca júla žiadosti o poskytnutie 100-eurovej inflačnej pomoci pre domácnosti s nízkym príjmom, ktoré nedostali inflačnú pomoc v minulom roku. Od začiatku mája dostali 5,8 tisíca žiadostí o poskytnutie 100-eurovej inflačnej pomoci. „Najviac žiadostí o inflačnú pomoc podali ľudia v okrese Rimavská Sobota, v Košiciach, v Bratislave, Lučenci a v Prešove,“ uviedol v tlačovej správe generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

Úrady práce začali prijímať žiadosti na začiatku mája s cieľom pomôcť v náročnej sociálnej situácii tým ľuďom, ktorí nedostali dotáciu v rámci prvého či druhého balíka. Úrady sú pripravené prostredníctvom tretieho balíka pomôcť ďalším 50-tisíc ľuďom. Žiadosť je potrebné podať na úrad práce do konca júla.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite