Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mimoriadna schôdza k odvolaniu predsedu Kollára bude v utorok

.sita .slovensko

Poslanci za stranu Demokrati získali dosť hlasov na zvolanie schôdze.

Mimoriadna schôdza k odvolaniu predsedu Kollára bude v utorok SITA/Milan Illík

mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k odvolanou predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) by mala byť budúci týždeň v utorok. Kollár o tom informoval televíziu TA3. Odvolanie predsedu NR SR iniciovali poslanci strany Demokrati. Tým sa dnes podarilo vyzbierať 34 podpisov pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze. 

Okrem 15 poslancov za stranu Demokrati sa pod návrh podpísalo 11 poslancov strany Sloboda a Solidarita, päť z klubu OĽaNO a priatelia, jeden za Progresívne Slovensko, jeden zo strany Za ľudí a jeden nezaradený poslanec. Ako dnes povedal predseda strany Demokrati Eduard Heger na tlačovej besede, cieľom je vyslať spoločnosti signál, že ženy sa nebijú - nikdy. 

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze je podľa Demokratov reakciou na to, že Kollár nepovažuje za chybu, že v minulosti zbil svoju vtedajšiu partnerku Barboru Richterovú a povedal, že by to spravil znova, namiesto toho, aby sa ospravedlnil a oľutoval to. Predseda parlamentu svoje konanie obhajuje tým, že chránil život a zdravie svojho syna.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite