Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na čele kandidátky Demokratov nebude Heger, ale Letanovská

.sita .slovensko

Samotný Heger bude na druhom mieste kandidátnej listiny.

Na čele kandidátky Demokratov nebude Heger, ale Letanovská Demokrati/Facebook

ako Heger uviedol na tlačovej besede, za výberom Letanovskej podľa neho stojí to, že jej životný príbeh najlepšie vystihuje nesebeckú a odbornú politiku ich politického subjektu. Letanovská je dlhoročná záchranárka a primárka. Dodal, že má veľké odborné skúsenosti, a tiež má skúsenosti s parlamentom. 

Heger je toho názoru, že bude schopná v politike presadzovať i náročné veci. Rozhodnutie podľa bývalého predsedu vlády prišlo už pred niekoľkými mesiacmi, teraz ho strana len oznámila. Podotkol, že príčinou výmeny nie je pokles preferencií strany.

Letanovská uviedla, že ľudí trápi neistota a strach. Úlohou politikov by podľa nej nemalo byť rozprávať o sebe, no takýchto politikov je podľa jej názoru na Slovensku priveľa. Dodala, že kampaň Demokratov bude slušná a pokojná. Majú v úmysle načúvať ľuďom a predstaviť riešenia pre ľudí. Štát podľa volebnej jednotky Demokratov nemožno zachrániť prostredníctvom väčšieho ega a väčším krikom. „Takto to nefunguje. Tomuto ja neverím a je to veľký omyl," povedala. „Správa demokratickej krajiny nie je o jednom človeku, o jednom silnom lídrovi," dodala a vyzdvihla tím strany. Predčasné parlamentné voľby podľa Letanovskej budú o tom, či bude pokračovať chaos a konflikty, alebo budeme mať vo vláde odbornosť a výsledky.

Prípadné spájanie s ďalšími politickými subjektmi Heger nechcel komentovať.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite