Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská polícia organizuje odbornú konferenciu o boji proti dezinformáciám

.tasr .slovensko

Robí tak v rámci slovenského predsedníctva vo formáte Salzburského fóra. Očakáva, že jej organizácia môže byť zneužitá dezinformátormi a tvrdeniami o „spiknutí“ európskych inštitúcií, a to policajných zborov.

Slovenská polícia organizuje odbornú konferenciu o boji proti dezinformáciám facebook/polícia sr

slovenská polícia organizuje v týchto dňoch odbornú konferenciu o boji proti dezinformáciám. Robí tak v rámci slovenského predsedníctva vo formáte Salzburského fóra. Očakáva, že jej organizácia môže byť zneužitá dezinformátormi a tvrdeniami o „spiknutí“ európskych inštitúcií, a to policajných zborov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová. 

Na konferencii Strategická komunikácia a boj proti dezinformáciám sa popri odborníkoch na hybridné hrozby aj z iných slovenských domácich inštitúcií zúčastňujú predstavitelia policajných zborov z Českej republiky, Chorvátska, Maďarska, Poľska a Rumunska. Cieľom je prezentácia práce zainteresovaných a vzájomná výmena informácií a skúseností.

Policajný zbor sa v roku 2018 stal jednou z prvých inštitúcií na Slovensku, ktorá začala bojovať proti dezinformáciám externou komunikáciou prostredníctvom sociálnych sietí. „Po nasadení počas pandémie covid-19 pokračuje analytický tím odboru komunikácie a prevencie PPZ vo svojej činnosti aj počas ruskej vojny na Ukrajine, keď sa Slovensko stalo plnohodnotnou súčasťou hybridnej vojny vyvolanej z Ruskej federácie,“ priblížila Bárdyová.

Konferencia sa koná na konci polročného mandátu SR v čele predsedníctva Salzburského fóra.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite