Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec Luciak sa vzdal mandátu poslanca, jeho náhradníkom bude Marek Antal

.tasr .slovensko

Poslanec Antal bude pôsobiť v poslaneckom klube SaS.

Poslanec Luciak sa vzdal mandátu poslanca, jeho náhradníkom bude Marek Antal SITA/Národná rada SR

po odchode Michala Luciaka z parlamentu na post vedúceho Úradu vlády (ÚV) SR sa do parlamentu vrátil Marek Antal. V utorok v úvode júnovej schôdze Národnej rady (NR) SR zložil poslanecký sľub. Antal bude pôsobiť v poslaneckom klube SaS.

„Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života,“ znie sľub. Poslanec ho potvrdzuje slovom „sľubujem“ a podpisom.

Antal kandidoval do parlamentu za stranu Za ľudí, po voľbách v roku 2020 sa stal poslancom. Po pár mesiacoch odišiel na post štátneho tajomníka ministerstva investícií. Z funkcie odišiel v roku 2021.

Luciak pôsobil ako poslanec od roku 2021, predtým bol štátnym tajomníkom na Ministerstve spravodlivosti SR. Na post vedúceho Úradu vlády SR prichádza po vymenovaní vlády Ľudovíta Ódora. Doterajším vedúcim ÚV bol Július Jakab.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite