Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka vymenovala 18 nových sudcov

.tasr .slovensko

Prezidentka verí, že kondíciu slovenského súdnictva pozitívne ovplyvní aj reforma súdnictva a nová súdna mapa, ktorá vo štvrtok vstupuje do platnosti.

Prezidentka vymenovala 18 nových sudcov SITA/Martin Medňanský

prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala vo štvrtok 18 nových sudcov. V príhovore zdôraznila, že funkcia sudcu znamená obrovskú zodpovednosť, keďže kroky sudcov ovplyvňujú nielen aktérov sporov, ale majú dosah na celkovú atmosféru v spoločnosti.

Zodpovednosť, s ktorou sa spája výkon sudcovskej profesie, je podľa prezidentky vyvážená zárukami, ktoré by mali sudcom vytvárať dostatočné podmienky na objektívne a nezávislé rozhodovanie. "Vaše funkčné obdobie nie je časovo ohraničené. Na rozdiel od verejných činiteľov, ktorých pôsobenie ohraničuje funkčné obdobie a podmieňuje ho výsledok volieb, vy môžete trvalo, nestranne a nezávisle chrániť kontinuitu vlády zákona a rešpektovania práva," odkázala novým sudcom.

Prezidentka verí, že kondíciu slovenského súdnictva pozitívne ovplyvní aj reforma súdnictva a nová súdna mapa, ktorá vo štvrtok vstupuje do platnosti. Vďaka nej niektorí sudcovia smerujú nie na okresné, ale mestské súdy v Bratislave.

Novovymenovanými sudcami sú Marta Babincová (Mestský súd Bratislava IV), Michal Davala, (Správny súd v Bratislave), Pavol Dorič (Správny súd v Košiciach), Martin Ľudevít Fafaľák (Správny súd v Košiciach), Filip Hudec (Správny súd v Bratislave), Ingrida Hudecová (Správny súd v Bratislave), Róbert Jakubáč (Správny súd v Bratislave), Michaela Janečková (Mestský súd Bratislava IV), Lukáš Kolibáb (Správny súd v Banskej Bystrici), Diana Králiková (Okresný súd Bardejov), Michaela Kútiková (Správny súd v Banskej Bystrici), Radovan Ondreáš (Mestský súd Bratislava IV), Jana Ondrejková (Správny súd v Bratislave), Ivana Rudinská (Správny súd v Bratislave), Michaela Stankociová (Správ

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite