Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SMK sa dohodla s Gyimesim, kandidovať má zo 150. miesta

.tasr .slovensko

Predseda SMK a Aliancie Krisztián Forró v súvislosti s grémiom strany Aliancie poznamenal, že nerozhoduje o kandidátnej listine, len dáva návrh na kandidátnu listinu. Konečné slovo má však republiková rada.

SMK sa dohodla s Gyimesim, kandidovať má zo 150. miesta SITA/Diana Černáková

platforma SMK, po novom maďarská konzervatívna platforma (MKP), ktorá je súčasťou mimoparlamentnej maďarskej strany Aliancia, sa dohodla s poslancom Národnej rady (NR) SR Györgyom Gyimesim na spolupráci v súvislosti s predčasnými parlamentnými voľbami. Na kandidátnej listine by mal byť na 150. mieste. SMK o tom informovala v sobotu na zasadnutí svojej republikovej rady.

„Prišiel som sem kvôli tomu, aby som svoju trojročnú prácu zužitkoval k tomu, aby maďarská národnostná komunita mala po predčasných voľbách od októbra inštitucionálne parlamentné zastúpenie. A nielen vo forme jednotlivcov na kandidátkach, ako tomu bolo doteraz,“ poznamenal Gyimesi. 

Predseda SMK a Aliancie Krisztián Forró v súvislosti s grémiom strany Aliancie poznamenal, že nerozhoduje o kandidátnej listine, len dáva návrh na kandidátnu listinu. Konečné slovo má však republiková rada. „Naším záujmom je, aby sme kandidátnu listinu schválili. Pravdepodobne do 2. júla máme šancu a možnosť odsúhlasiť ju,“ dodal. Pripúšťa možnosť, že by Aliancia napokon do volieb nešla, ak by nemala kandidátnu listinu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite