Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet zranených stúpol na deväť, nešťastie bude podľa Hegera prešetrovať aj krajská prokuratúra

.tasr .slovensko

Dodal, že všetky osoby po zranení vyšli z bane. Prešli pri tom dva kilometre peši od miesta vzplanutia. Podľa rezortu hospodárstva pri udalosti nedošlo k výrazným poškodeniam bane.

Počet zranených stúpol na deväť, nešťastie bude podľa Hegera prešetrovať aj krajská prokuratúra SITA/Diana Černáková

situácia po nešťastí v bani v Novákoch je v týchto chvíľach stabilizovaná. Požiar momentálne hasia, na miesto príde banská komisia. Vec bude prešetrovať aj krajská prokuratúra. Na brífingu v Novákoch to v stredu oznámil dočasne poverený premiér Eduard Heger.

Dodal, že všetky osoby po zranení vyšli z bane. Prešli pri tom dva kilometre peši od miesta vzplanutia. Podľa rezortu hospodárstva pri udalosti nedošlo k výrazným poškodeniam bane.

Trenčianski krajskí policajti na sociálnej sieti informovali, že vyšetrovateľka začne trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. „Príčiny a okolnosti tejto udalosti budú predmetom vyšetrovania,“ podotkli policajti.

Dvaja zo zranených baníkov sú poľskej a jeden ukrajinskej národnosti. Rodiny zranených baníkov už informovali o situácii.

V bani v Novákoch došlo v stredu podvečer pravdepodobne k zapáleniu a vyhoreniu banského plynu – metánu. Po mimoriadnej udalosti evidujú deväť zranených. 

V Univerzitnej nemocnici Bratislava Ružinov sú hospitalizovaní dvaja muži. „Obidvaja pacienti sú zaintubovaní vo veľmi vážnom kritickom stave,“ načrtol riaditeľ nemocnice Alexander Mayer. Zranení utrpeli hlavne popáleniny tvárovej časti, krku a horných končatín. Mayer ubezpečil príbuzných, že urobia všetko, aby im pomohli. 

„V prvom kole nám doniesli troch pacientov, ktorí boli ľahko zranení, popáleniny prvého stupňa na hlave, horná časť trupu, ruky, boli ošetrení a momentálne sú na observačnej hospitalizácii na pozorovaní,“ povedal riaditeľ bojnickej nemocnice Peter Glatz. Štvrtý zranený mal popáleniny druhého stupňa aj sa nadýchal splodín, je hospitalizovaný na ARO. „Posledný piaty prípad bol baník, ktorý prvý utekal z bane. Vyzerá, že len sa nadýchal splodín, práve ho vyšetrujú,“ doplnil.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite