Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS podľa Sulíka mení hru, chce vyhrať voľby a odmieta byť už len menšinovým partnerom

.sita .slovensko

Päť mesiacov pred voľbami mení hru. Uviedol to dnes jej predseda Richard Sulík počas kongresu strany, ktorý sa koná v Jasnej v Demänovskej doline. Podľa jeho slov ide strana spraviť všetko preto, aby septembrové voľby vyhrala.

SaS podľa Sulíka mení hru, chce vyhrať voľby a odmieta byť už len menšinovým partnerom Sloboda a Solidarita/Facebook

ak by sa SaS dostala do parlamentu aj po piatykrát, bude podľa Sulíka extrémne úspešnou stranou. Pripomenul, že v histórii Slovenska sa to podarilo len strane Smer. „Sme kompetentne, skúsenosťami a bezkorupčnou históriou jediná strana, ktorá by mala riadiť našu krajinu. Preto ideme urobiť čo najviac, aby sme vyhrali voľby,“ povedal. Zároveň poukázal na to, že strana má štrnástich tím lídrov a šiestich expertov, ktorí sú pripravení okamžite po voľbách riadiť ministerstvá. Uchádzať sa chce o tie, ktoré spravidla nikto nechce. 

„Potom, na konci rozdeľovacieho procesu, ich dostane niekto úplne neschopný, v prvom rade hovoríme o zdravotníctve,“ zhodnotil. V tejto súvislosti tak predstavil kandidáta na šéfa tohto rezortu. Je ním Tomáš Szalay, ktorý je riaditeľom Odboru zdravotníctva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

SaSkári idú do predvolebného boja, pričom podľa Sulíka budujú silný ekonomický tím, jeho názov bude Rada pre dobiehanie EÚ. Zároveň pracujú na funkčnom súdnictve. „Dôležité sú pre nás ľudské práva, či už hovorím o menšinách alebo o ženách, za ktoré nechceme rozhodovať, ale budeme za ne naďalej bojovať,“ avizoval Sulík. 

Strana zároveň podľa jeho slov buduje najsilnejší zdravotnícky tím v krajine, ktorý spolu s Jankou Bittó Cigánikovou povedie spomínaný Szalay. Pôjde o Radu pre záchranu zdravotníctva, ktorú strana predstaví v pondelok. „Nepoľavíme ani v boji za očistu Slovenska od korupcie, s čím priamo súvisí aj razantná zmena na ministerstve vnútra, ktoré si pýta riadne krupobitie,“ skonštatoval predseda strany. „Budeme dôraznejší, tvrdší, dôslednejšie presadzovať náš program,“ dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite