Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Univerzita Komenského ukončila pracovný pomer s obvineným docentom

.sita .slovensko

Docent Milan Trizna bol zadržaný pri preberaní úplatku. Univerzita si nevie predstaviť jeho ďalšie pôsobenie na akademickej pôde, keďže má nulovú toleranciu korupcie u zamestnancov.

Univerzita Komenského ukončila pracovný pomer s obvineným docentom wikipedia

univerzita Komenského (UK) v Bratislave k dnešnému dňu ukončila, cez svoju Prírodovedeckú fakultu (PriF), pracovný pomer s docentom Milanom T., zadržaným pri preberaní úplatku. Univerzita si nevie predstaviť jeho ďalšie pôsobenie na akademickej pôde, keďže má nulovú toleranciu korupcie u zamestnancov. Informovala o tom v tlačovej správe. Docenta zadržali a obvinili v stredu 19. apríla, a to z prijatia 20-tisícového úplatku.

„Aj keď ma celá kauza mimoriadne mrzí – o to viac, že ide o bývalého dekana našej fakulty – som rád, že protikorupčné mechanizmy fungujú a prípad veľmi rýchlo skončil priznaním. Týmto vyzývam všetkých našich zamestnancov, dodávateľov aj študentov, aby v prípade podozrení z korupčnej činnosti okamžite konali a kontaktovali orgány činné v trestnom konaní, prípadne podozrenia konzultovali s vedeniami fakúlt alebo univerzity. Pripravujeme informačnú kampaň pre celú našu akademickú obec s cieľom zvýšiť povedomie o korupcii a možnostiach jej nahlasovania,“ uviedol rektor UK Marek Števček. Pri vyšetrovaní poskytol maximálnu súčinnosť.

Všetky formy korupčného správania odsúdil a dištancoval sa od nich aj Akademický senát (AS) PriF. „AS PriF UK vyjadruje plnú podporu rektorovi UK a dekanovi PriF UK a podporuje všetky ich kroky vedúce k ochrane dobrého mena školy v súvislosti s individuálnym zlyhaním zamestnanca PriF UK doc. Milana T., ktorý bol 19. apríla zadržaný pri preberaní úplatku,“ deklaruje AS. Zároveň sa v plnej miere stotožňuje so stanoviskom UK, ktoré v tejto súvislosti vydala 19. apríla.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite