Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bombová hrozba na letiskách v Bratislave, Košiciach a Poprade sa nepotvrdila

.tasr .slovensko

V pohotovosti boli bezpečnostné zložky aj v hlavom meste, kde bola od rána pyrotechnická prehliadka Letiska M. R. Štefánika, a to na základe mailu. V ňom bolo podľa polície uvedené, že sa má v priestoroch letiska nachádzať bomba.

Bombová hrozba na letiskách v Bratislave, Košiciach a Poprade sa nepotvrdila pexels.

bombová hrozba sa na letiskách v Bratislave, Košiciach a Poprade nepotvrdila. To, že na bratislavskom letisku ukončili pyrotechnickú prehliadku s negatívnym výsledkom, TASR potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová. 

Bombu nakoniec nenašli ani v jednotlivých objektoch na Letisku Poprad - Tatry. Pre TASR to uviedol Martin Švidroň z tamojšieho oddelenia marketingu. „Všetko skontrolovali a nič nenašli, takže pokračujeme v bežnej prevádzke a všetci zamestnanci sú už na svojich miestach,“ uviedol. Z dôvodu nahlásenia bomby museli z popradského letiska ráno po 8.00 h evakuovať približne stovku zamestnancov a cestujúcich.

Prevádzku letiska v Košiciach obnovili už skôr, ani tam sa bombová hrozba nepotvrdila. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Lucia Kočišová s tým, že lety neboli narušené žiadnym spôsobom. „Po prijatí informácie od polície na oddelenie letovej prevádzky letiska Košice boli okamžite vykonané všetky potrebné úkony spojené so zaistením bezpečnosti zamestnancov letiska a spoločností pôsobiacich na letisku a cestujúcej verejnosti,“ uviedla.

V pohotovosti boli bezpečnostné zložky aj v hlavom meste, kde bola od rána pyrotechnická prehliadka Letiska M. R. Štefánika, a to na základe mailu. V ňom bolo podľa polície uvedené, že sa má v priestoroch letiska nachádzať bomba. „Pyrotechnická prehliadka bola v týchto chvíľach ukončená, uloženie bomby v priestoroch letiska v Bratislave sa nepotvrdilo,“ uviedla hovorkyňa Bárdyová.

Údajná bombová hrozba sa podľa TASR týkala viacerých slovenských letísk. Opatrenia museli prijať napríklad aj na letisku v Prievidzi, kde sa počas víkendu začali medzinárodné preteky v bezmotorovom lietaní FCC gliding. Pondelňajšie disciplíny preto zrušili. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite